Over AOW-NF

Passie voor onderwijs en wetenschap

Sinds 1986 docent en onderzoeker

Belangstelling voor de werking van het brein heeft mijn carrière als  docent en onderzoeker bepaald. Begonnen als neuroanatoom, uitpluizen van de verbindingen in het brein en hoe ze werken, ben ik doorgegroeid naar hoogleraar die onderzoek doet naar ‘liefdesverdriet‘ met MRI. Gedurende mijn gehele carrière heb ik samen met studenten van HBO en WO opleidingen mijn onderzoek uitgevoerd. Veelal werden studenten geïnteresseerd in mijn werk na het volgen van mijn lezingen en/of colleges. Vertellen over mijn fascinatie voor de werking van het brein is mijn passie. Gelet op de reacties slaag ik erin om mijn kennis te delen met alle leeftijdsgroepen.

Als onderzoeker heb ik bijna 200 wetenschappelijke publicaties op mijn naam, bijdrages geleverd aan verschillende boeken, en zelf als eindredacteur 3 boeken mogen uitgeven. Mijn onderzoek over gender-diversiteit en stress, liefdesverdriet en verliefdheid is in internationale en landelijke dagbladen beschreven, en bij internationale radio-programma’s besproken. Ook in Nederland zijn resultaten van mijn onderzoek regelmatig bij radio en TV aan de orde geweest. Vaak deed ik deze optredens in de media samen met studenten die aan het project hadden meegewerkt; immers de volgende generatie onderzoekers moet worden gesteund.

Wetenschap en Fotografie

Waarom met AOW-NF gestart?

Ik zocht een mogelijkheid om na mijn pensionering mijn kennis en ervaring te delen met studenten, docenten en onderwijsinstellingen en ben met mijn bedrijf AOW-NF begonnen om deze service te kunnen verlenen. In wetenschappelijke onderzoek wordt fotografie gebruikt om resultaten te presenteren in publicaties. Microfotografie van hersenweefsel heeft zich bij mij ontwikkeld tot een passie voor natuurfotografie. Kennis en ervaring op dit gebied wil ik graag met belangstellenden delen waarbij mijn onderwijservaring goed van pas komt. Ik zie de combinatie van onderwijs, wetenschap en natuurfotografie als een mogelijkheid om leerlingen, studenten en het algemene publiek dichter bij de natuur te brengen en zo een basis te leggen voor begrip van milieu en klimaat.