Beter stageverslag
en hoger cijfer

Schrijven is een kunst

Het schrijven van een verslag over een stage wordt vaak als lastig ervaren. Met wat tips van een ervaren docent kan de kwaliteit van een stageverslag aanzienlijk worden verbeterd. Stagebegeleiders nemen vaak niet de tijd om studenten op dit punt te ondersteunen en gaan ervan uit dat (wetenschappelijk) schrijven tijdens de studie is aangeleerd. 

Ik ben meer dan 15 jaar examinator geweest voor de (wetenschaps)stages van geneeskunde studenten in het UMCG en heb in deze functie gemiddeld per jaar meer dan 80 verslagen beoordeeld van masterstudenten. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor de handhaving van de kwaliteit van de beoordelingen van interne beoordelaars, een team van 10 senior docenten, die samen ruim 400 verslagen per jaar beoordeelden. Wij deden een plagiaat-scan en gaven feedback op de kwaliteit en inhoud van het verslag. 

Support voor studenten

Vaak worden bij het schrijven van een stageverslag primaire fouten gemaakt die gemakkelijk met wat adviezen hadden kunnen worden voorkomen. Ik zal je verslag niet voor je gaan schrijven maar kan op verschillende manieren een bijdrage leveren aan kwaliteitsverbetering. Met externe, deskundige, editor is verbetering mogelijk voor je het verslag gaat inleveren bij je begeleider. Zo maak je meer kans op een hoger eindcijfer. Aarzel niet en maak gebruik van de kennis en expertise van een ervaren docent.

Support aanvragen

Kies één van onderstaande modules en volg de aanwijzingen om te registreren. Daarna mag je het conceptverslag naar me e-mailen als pdf of Word doc bestand. Na ontvangst krijg je een bevestiging en ga ik, afhankelijk van de gekozen edit-module, voor je aan de slag. Een feedback verzorgen voor een uitgebreide edit ondersteuning kost meer tijd en zal maximaal enkele dagen duren. 

Kies een module

1) eenvoudige ‘brons‘-module; je conceptverslag krijgt een globale, algemene, beoordeling met aanwijzingen voor verbetering. De kosten van deze ‘brons’ edit-module zijn 40 euro ex. btw.

2) uitgebreide ‘zilver‘-module; aanwijzingen voor verbetering per pagina. Ook krijg je suggesties voor verbetering van de layout en de samenstelling van figuren en tabellen. De ‘zilver’ edit-module kost 80 euro ex btw.

3) volledige ‘goud-module; is de meest uitgebreide vorm van ondersteuning met gebruik van ’track changes’ over zinsconstructies, layout, beschrijving van resultaten (statistiek), legenda’s en samenstelling van figuren en tabellen, en de literatuurlijst. De ‘goud’ edit-module kost 160 euro ex btw.